17. İstanbul Hazır Giyim Konferansı’na Yoğun İlgi
Türk hazır giyim sektörünün lokomotifi TGSD’nin (Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği), sektörün stratejisini belirlediği geleneksel konferansı büyük ilgi gördü.
Her sene sektörün yönünü belirleyen ve doğru işbirlikleri kurulması için hazır giyimcilerin önünü açan konferansın 17. edisyonu, 16-17 Ekim 2024 tarihleri arasında, Çırağan Sarayı’nda gerçekleşti. Redefine, Realign, Refashion (Yeniden Tanımla, Hizalan, Şekillendir) temasıyla düzenlenen konferansın 17. edisyonunun açılışını TGSD Başkanı Ramazan Kaya ile TİM & İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe yaptı.
Dernek başkanı Ramazan Kya, açılışta yaptığı konuşmasında, imalatta değişen süreçlere ve dijitalleşmeye dikkat çekerek, “”Ekonomik koşullar rekabetçiliği zorlaştırırken, bizim de bu yeni süreci kabul edip, çevikliğin ve esnekliğin yanına hizalanmayı da eklemekten başka şansımız yok. Son aşamada ise koleksiyonlarımızı ve ürünlerimizi yeniden şekillendirecek, yaratıcı, yenilikçi ve değerli tasarımlarla yolumuzu çizeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Sektörün büyük ilgiyle her sene takip ettiği İstanbul Hazır Giyim Konferansı’na ilgi büyüktü.
Yabancı yatırımcıların çokluğu dikkat çekti
TGSD’nin organizasyonuyla gerçekleşen konferansın yabancı katılımcıları ve B2B görüşmelerdeki kalabalık, bu seneki organizasyonun öne çıkan yönleri oldu.
Konferansın ikinci gününde hazır giyim ve tekstil sektörümüzün ihracatına katkı sağlayacak binin üzerinde B2B görüşme yapıldı. Yüzlerce global ve yerel markayı temsil eden ulusal ve uluslararası önemli alım ofisleri ve marka temsilcileri yerli hazır giyimcilerle B2B görüşmelerinde buluştu. Görüşmelerdeki yabancı satın alımcıların çokluğu, konferansın başarısını tasdik eder nitelikteydi.
Bu sene 17.'si gerçekleştirilen konferansta sürdürülebilir, çevreye duyarlı bir yaklaşımla birlikte değişen tüketici taleplerinin üretime ve modaya etkisi, sektörü giderek etkisi altına alan başta yapay zeka olmak üzere dijital teknolojiler ve bunların tam merkezinde yer alan insan faktörü ele alınıp, tüm bu süreçte yaşananları değerlendirmek için tekstilciler bir araya geldi.
Bu çerçevede işletmelerin yönetim şekilleri, e-ihracat, biyoteknoloji ve yeni nesil materyaller, yapay zekanın hazır giyimdeki rolü, izlenebilirlik, dijital ürün pasaportu ve dünyadaki yeni yasal düzenlemeler, konuşmacıların ana konuları oldu.