Serkon Makine En Son Yeniliklerini ITM ve Texprocess Fuarlarında Sunacak

> Serkon Makine En Son Yeniliklerini ITM ve Texprocess Fuarlarında Sunacak

Serkon Makine, 14-18 Haziran 2022 ITM ve 21-24 Haziran 2022 Texprocess fuarlarında kesim, serim ve kumaş kontrol alanındaki en son yenilikleri ziyaretçilerin beğenisine sunacak.
 
Kuruluşu 2000 yılına dayanan Serkon Makine, bugün İstanbul Arnavutköy’de teknolojik yatırımlarıyla donattığı Avrupa’nın en büyük entegre tesisinde, tekstil imalatçılarının öncelikli ihtiyacı olan otomatik kesim makineleri, kumaş serim makineleri ve kumaş kontrol makinelerinin üretimini gerçekleştiriyor.
 
ITM ve Texprocess Fuarlarında sergilenecek makineler ve özellikleri:
 
DCC90 – Sürekli Kesim Makinası
 
Vakum altında 9cm. yüksekliğinde sürekli kesebilme fonksiyonu ile örme ve dokuma malzemelerin büyük ölçekli üretimi için tasarlanmıştır. Tüm fonksiyonların en son nesil dijital teknoloji ile kontrolü, düşük güç tüketimi ile birlikte en yüksek hıza izin verir. 6000 devirlere çıkabilen bıçak tahrikli motoru (Z Motoru), dijital sürücülerle vakum kontrolü, farklı kesim seçeneklerini ayarlama imkanı ve akıllı bıçak fonksiyonu, en yüksek hassasiyet ve kesim güvenilirliğini sağlar. Yüksek verimlilik, kalite ve güvenilirlik performansları, sınıfındaki en düşük işletim ve bakım maliyeti ile kombine edilmiştir.
 
- Yüksek adetli üretim için tasarlanmış sürekli kesim sistemi
- Sıfır pay (zero buffer) fonksiyonu ile kumaş tasarrufu
- Düşük güç tüketimi
- Düşük bakım maliyetleri
 
MN2 – Servo Sistemli Akıllı Kumaş Serim Makinası
 
MN2 Akıllı Serim, çok hassas, likralı serimi zor kumaşlardan denim gibi kalın, ağır kumaşlara kadar mevcut tüm kumaşların serilmesine izin verir. Servo motor tahrikli kumaş besleme sayesinde daha hassas ve dinamik bir pastal serim sağlar. Kumaş genişliği boyunca mükemmel ve eşit bir serim garanti eden, kumaş rulolarının kolay yüklenmesini ve boşaltılmasını sağlayan yekpare bant besleme sistemine (Cradle Feed) sahiptir. Elektronik olarak kontrol edilen “dancer bar” ve “encoder” tansiyonsuz bir serim sağlar. Endüstriyel Dokunmatik PC ve tablet sayesinde çalışma parametrelerinde rahat ve kolay ayar imkânı sağlar. Ek yerlerini otomatik tayin eder. Akıllı Raporlama Sistemi, serim faaliyetini ve üretimini analiz etmek için veriler sunar.
 
 
Statik Cutter – lay-cut 30&60
Statik Cutter, kumaş kesim ve serim makinesinin aynı şase üzerinde çalıştığı modüler bir sistemdir. Yetersiz üretim alanına sahip veya mevcut kesim sistemlerinin kurulumunun zor olduğu orta ve küçük ölçekli işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla üretilmiştir. Bu sistem, kurulum kolaylığı ve kullanım pratikliği sağlamakla birlikte sistem maliyetinde ciddi artılar sağlamaktadır.
 
MB1- Etiketleme Makinası
Otomatik Etiketleme makinesi, pastal atma işleminin ardından iş emrine göre kesilecek desenlerin parça isimlerini, bedenlerini ve tanımlanmışsa kodlarını belirten, plotter makinesine alternatif olarak üretilen bir makinedir. Bu makine plotter makinesi, kartuş dolumu, kağıt sarfiyatı gibi birçok etkeni ortadan kaldırır. Serim makineleri ile aynı masada çalışması sebebiyle her türlü serim hattı ile uyumludur ve alandan tasarruf sağlar. Plotter kağıt basım aşaması, kağıt serim aşaması ve ütüleme gibi işlemlerin olmaması sebebiyle zamandan tasarruf sağlar. Kullanımı kolay ve pratiktir.
QKK – Otomatik Kumaş kontrol Makinası
İnsansız kumaş kontrol makinesi, ham veya işlenmiş örme kumaşların yüzeyindeki hataları, renk-ton farkını gerçek zamanlı tespit eden ve tespit edilen hataların konumunu belirten etiketleme sisteminin tek bir şase üzerinde çalıştığı bütünleşik bir sistemdir. Tespit edilen kumaş ve boya hataları, görüntü işleme ve analiz merkezinde depolanır. Kullanıcının hata olarak görmediği kusurlar görmezden gelinebilir ve hata standartlarını müşterinin standartlarına göre düzenlenebilir. Yinelenen hatalar, bir müşteri standartına uygun bir hata olarak tanımlanır ve hata boyutlarına göre 4 puan sisteminde puanlanmaktadır.
Her kumaş kontrol işlemi sonrası toplanan veriler (makinenin kimin tarafından kullanıldığı, işlem süresi, kumaş bilgileri, kumaş hataları ve boyları, metraj, ağırlık vb.) firmanın ERP sistemine entegre edilir ve buradan alınan verilerle üretim izlemesi, üretim planlaması, yönetim raporlaması, iplik stok yönetimi, tedarikçi puanlaması gibi çıktılar oluşturulmaktadır.
Otomatik Kumaş Kontrol Sistemi Optimizasyonu
-Üretim sürecinde gerçek zamanlı görünürlük
-Üretim sürecinde zayıf noktaların vurgulanması
-Verimliliğin %3 ila %10 arasında artırılması
-Optimize edilmiş üretim programı
-Otomatik veri toplama sayesinde kağıt tüketiminde azalma
-Daha iyi karar desteği için veri tabanı oluşturma
-Optimize edilmiş makine bakımı
-Yönetim raporları (OEE (Toplam Ekipman Etkinliği),…)
-Üretim ve ERP arasındaki bağlantı